Aktiviteter

Sæsonen stater i august med Intro Turnering, det vil typisk være at der er spilles 3 mandage i træk, 3 runder hurtigskak hver aften (25 min pr. spiller til hele partiet), reglerne kan dog variere fra år til år.

Holdskak sæsonen start i slutningen af oktober, og består 7 (10 for den bedste række) runder, for divisioner i weekenden og for hovedkreds holdene på klubaftenen eller modstanders klubaften, se kalender, holdskak er for mange en spændende oplevelse, hvor man møder andre klubber og sammen med hold kammerater forsvarer klubbens status.

I  efterårs sæsonen spiller i vi en turneringen, der i mange år er kaldt Fløturneringen opkaldt efter afdøde klubmedlem Jens Flø, der efterlod klubben et større beløb, vi stadig nyder godt af, turneringen vil typisk spilles som én stor Monradgruppe, og der spilles 7 runder henover 7 mandage. Spilletidspunktet er altid kl.19.00
Hver runde består af 2 partier mod samme modstander, ét med sort og ét med hvid. 
Betænkningstiden er på 45 min. pr. spiller til hele partiet, uden tillægstid. Juniorer kan vælge at spille med 30 minutter til hele partiet for begge parter. Reglerne kan dog ændre sig fra år til år. 

Efter nytår kæmper vi om Klubmesterskabet,  turneringsformen erDer spilles i 8-mands alle-mod-alle grupper, evt. nederste gruppe som Monrad. Turneringen afvikles efter FIDEs regler for skak, og Reglement for DSU’s EMT og koordinerede turneringer. Turneringen rates, ELO-rates tillige for de grupper der opfylder betingelserne. Der dispenseres for reglen om fremmøde, og der accepteres i stedet 1 time. Betænkningstid: 40 træk i 1 time + 45 minutter, derefter  20 minutter + opsparet tid til resten af partiet. Juniorer under 15 år og 1500 i rating kan vælge at spille med nedsat tid – 1 time og 15 minutter til de første 40 træk og 15 minutter til resten. Klubmester bliver vinderen af øverste gruppe der får rettet til at sit navn indgraveret i klubbens vandrepokal.