Serbien EM 6 runde. Stimen fortsætter !

 Dagen bød på en guidet tur til et middelalderfort på den anden side af Donau. Først var vi dog nede og besøge et museum i Sremski Karlovci som oprindelig var hjem for en fyrste i det 19 århundrede. Stedet var uden aircondition, så det var en varm oplevelse. Byen har historisk betydning for serberne idet det var Serbiens første ortodokse ærkebispesæde.

Dernæst gik turen til Europas største eksisterende fort. Det var sidst i funktion under 1. verdenskrig da Østrig-Ungarn angreb Serbien. En  enorm fæstning på 110 hektar. Vi var nede i katakomberne – underjordiske gange på ialt ca. 18 km. En konstruktion som kostede ca. 100 arbejdere livet om dagen da det blev lavet.

Dagens modstander var endnu et serbisk hold. Dog en hel del stærkere end de øvrige serbiske hold vi har mødt.

Første parti som blev afsluttet var dette:

Remis ved trækgentagelse 

En indædt John Mortensen spillede følgende flotte angrebsparti mod modstanderholdets højstratede spiller med 2357

Rewitz sikrede så en 2½ – 1½ sejr ved snedigt spil:

Niels Bøye og Steffen Cordes