Martin Matthiesen spiller IM-turnering i Chess House

Den århusianske skakcafe Chess House står bag årets eneste internationale skakturnering i Aarhus. Fra fredag den 10. februar og 9 dage frem skal de 10 deltagere mødes alle mod alle. For at turneringen kan tælle som norm-givende turnering, skal der deltage mindst 4 spillere, der repræsenterer udenlandske  skakforbud. De fire udlændinge er Maria Vasova, Bulgarien, Jakob Preundt, Tyskland, Klaus Bolding fra Frankrig og den polske stormester Miroslaw Grabarsczyk.

Grabarsczyk er favorit til at vinde turneringen sammen med den lokale internationale mester Igor Teplyi. SK1968 er repræsenteret af FM Martin Matthiesen, der scorede en IM-norm i sidste års turnering, der var lidt stærkere end dette års. Martin mangler at score en IM-norm mere samt at komme over 2400 i rating for at blive udnævnt til International Mester. 

martin_matthiesen_febr_2016
FM Martin Matthiesen

Turneringen giver flere af de bedste danske juniorer muligheden for at afprøve talentet mod mere rutinerede kræfter. 12-årige Jonas Bjerre fra Skanderborg er feltets yngste spiller, men kan meget vel blande sig i topstriden.

Ved åbningsrunden den 10. februar kl. 17.00 vil Danmarks stærkeste skakspiller, stormester Peter Heine Nielsen, være tilstede. Peter Heine Nielsen er i Danmark for at deltage i skolernes skakdag, der arrangeres af Dansk Skoleskak.

Der må kun fotograferes med blitz de første 5 minutter af runden.

Turneringens hjemmeside: www.videoskak.dk

Chess House hjemmeside: www.chesshouse.dk

Spillested: Chess House, Katrinebjergvej 111A, 8200 Århus N